Nieuws

RSS NU – Muziek

 • Vermeend plagiaat van Beyoncé: 'Ik ben kwaad noch vereerd' 22 juli 2019
  De beelden in Beyoncés video bij de Lion King-nummers Bigger en Spirit vertonen wel erg veel overeenkomsten met de clip van een Zuid-Afrikaanse muzikant en de rode outfits lijken zo overgenomen van de dansers in Suspiria. De superster wordt, net als menig ander artiest, regelmatig beschuldigd van na-aperij. NU.nl zet een aantal zaken op een […]
  NU.nl/Sjan Verhoeven
 • Recensieoverzicht: Nieuw Beyoncé-album 'overschaduwt The Lion King' 22 juli 2019
  Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe album van Beyoncé; The Lion King: The Gift. Wat schreven de recensenten van internationale media?
  NU.nl
 • Bezoekersrecord voor Vrijthofconcerten van André Rieu 22 juli 2019
  André Rieu heeft met de vijftiende editie van zijn Vrijthofconcerten in Maastricht een bezoekersrecord gebroken. De maestro verwelkomde tijdens zijn concertreeks tussen 4 en 21 juli 150.000 bezoekers uit 99 verschillende landen. Daar zat vrijdagavond bovendien de miljoenste bezoeker bij.
  NU.nl/ANP
 • Queens Bohemian Rhapsody oudste YouTube-clip met ruim miljard kijkers 22 juli 2019
  Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen heeft op YouTube een nieuwe mijlpaal bereikt: het is de oudste muziekvideo met meer dan een miljard kijkers. Dit maakte de band zondag bekend op Facebook.
  NU.nl
 • Van misbruik beschuldigde Ryan Adams verbreekt mediastilte 20 juli 2019
  Ryan Adams, die in februari van dit jaar door meerdere vrouwen is beschuldigd van seksueel machtsmisbruik, heeft sinds lange tijd weer iets geplaatst op zijn sociale media. De Amerikaanse muzikant schrijft in een bericht dat hij "veel te zeggen heeft" en dat binnenkort ook gaat doen.
  NU.nl